Розламайте лист норі навпіл. Покладіть у центр листа онігірі. Загорніть один бік, приліпивши куточки до рису. Тепер завертаємо другий бік так само.Apr 9, 2019
Їдять онігірі руками, без приладів та соусів. У багатьох японська кухня асоціюється із сирою рибою, чого більшість споживачів побоюються. Але в онігірі негаразд, всі інгредієнти піддаються термічної обробці.
Мал для онігірі потрібно використовувати круглозерний. У ньому більше крохмалю, він клейкіший, легко приймає і тримає форму. Довгозерний Мал розсипчастий і не клейкий, тому його для онігірі не використовують. Часто онігірі додатково загортають у сушені водорості норі.
Якщо вам здається, що онігірі, куплене в магазині, трохи сухувато, кілька секунд його можна підігріти в мікрохвильовій печі. Головне не перетримати, інакше водорість стане гумовою.