Як правильно зробити еспресо вдома?

Потрібно 7-9 г меленої кави, чиста питна вода. При використанні 7-9 гр кави час протоки еспресо має бути близько 23 сек.. Дотримуючись цих параметрів варто грати з помолом. Тобто якщо при використанні 7-9 гр меленої кави час протоки більше 35сек, значить, помел можна трохи збільшити.

Воду необхідно підігріти окремо, з'єднати з порошком кави і залишити на невеликому вогні до закипання. Коли почне підніматися піна, зняти турку з вогню та перемішати каву. Знову поставити на вогонь та довести до кипіння. Готовий еспресо накрити кришкою на деякий час, щоб він трохи охолонув і настоявся.

Якщо коротко – на жаль, ні. Справа в тому що еспресо – це не якийсь окремий сорт кави; це просто спосіб його приготування, коли через каву дуже тонкого помелу пропускається гаряча вода під тиском дев'ять бар.

  1. Весь процес приготування еспресо займає 1,5-3 хвилини. …
  2. Намалюємо необхідну кількість кави.
  3. Помел має бути між дрібним і середнім – у 2 рази дрібнішим за цукровий пісок. …
  4. Відразу після помелу засипаємо весь обсяг кави в холдер/ріжок.
  5. Темперуємо (трамбуємо мелену каву в холдері спеціальним інструментом – темпером).

Related Post

Навіщо негативні іони?Навіщо негативні іони?

Негативні іони очищають повітря від хвороботворних бактерій, пилу, грибків, сигаретного диму за рахунок здатності притягувати до себе зважені частки, змушуючи їх осідати..Dec 21, 2021 Функція іонізації повітря очищає його від

Скільки витрачається інтернет при роздачіСкільки витрачається інтернет при роздачі

Щоб дізнатися, на що витрачається інтернет на телефоні, досить зайти в налаштування телефону і виконати наступні дії: Знайти розділ «Мережа та Інтернет» або «Мобільні дані». Відкрити пункт «Мобільний Інтернет» або