Потрібно 7-9 г меленої кави, чиста питна вода. При використанні 7-9 гр кави час протоки еспресо має бути близько 23 сек.. Дотримуючись цих параметрів варто грати з помолом. Тобто якщо при використанні 7-9 гр меленої кави час протоки більше 35сек, значить, помел можна трохи збільшити.
Воду необхідно підігріти окремо, з'єднати з порошком кави і залишити на невеликому вогні до закипання. Коли почне підніматися піна, зняти турку з вогню та перемішати каву. Знову поставити на вогонь та довести до кипіння. Готовий еспресо накрити кришкою на деякий час, щоб він трохи охолонув і настоявся.
Якщо коротко – на жаль, ні. Справа в тому що еспресо – це не якийсь окремий сорт кави; це просто спосіб його приготування, коли через каву дуже тонкого помелу пропускається гаряча вода під тиском дев'ять бар.
- Весь процес приготування еспресо займає 1,5-3 хвилини. …
- Намалюємо необхідну кількість кави.
- Помел має бути між дрібним і середнім – у 2 рази дрібнішим за цукровий пісок. …
- Відразу після помелу засипаємо весь обсяг кави в холдер/ріжок.
- Темперуємо (трамбуємо мелену каву в холдері спеціальним інструментом – темпером).