Коньяк переганяють двічі, арманьяк – один раз. При цьому використовують перегінні куби різної конструкції: для коньяку – шарантський аламбік, для арманьяку – аламбік безперервного типу. Коньяк зазвичай являє собою купаж із зазначенням категорії витримки (VS, VSOP, XO, Napoleon, Extra).
Їх близько 10, але основних – чотири. Уні-Блан – старовинний сорт тосканського походження. З нього виходять вина, що ідеально підходять для дистиляції, дають спирти з тонкими фруктовими тонами. Фоль Бланш – ще один старовинний сорт, у XIX столітті відомий як “Пікпуль”.
Коньяк і арманьяк витримують у бочках із різних порід дуба, термін витримки арманьяка зазвичай більший. За однакової витримки арманьяк якісніший і дорожчий за коньяк.