М'ясо механічного обвалу – головна сировина для напівфабрикатів та готових продуктів із птиці. Роблять його із сполучних тканин та кісток з невеликими залишками філе, які продавлюють крізь сито під високим тиском, отримуючи пастоподібний фарш..
Обвалка м'яса — один із етапів переробки м'ясної сировини, під час якої від кісткового вмісту відокремлюється м'язова, сполучна та жирова тканини, тобто, власне, м'ясо. Виконують обвалку вручну або за допомогою спеціального обладнання.
Найчастіше на етикетці м'ясної продукції є позначення ММО, що означає м'ясо механічної обвалки. Останнім часом це м'ясо є основною сировиною для напівфабрикатів чи готових продуктів із м'яса.
Для отримання м'ясо птиці міхобвалки кістки пропускають через пневматичні установки, де відбувається відділення м'яких тканин під високим тиском. Головна перевага технології – таке м'ясо механічного обвалу практично не містить гострих осколків та залишків кісток, а отриманий фарш має однорідну консистенцію.