Безлактозне молоко, сири, йогурти або сир виробляють або шляхом фільтрації, або додаючи ту саму лактазу, яка розщеплює молочний цукор – тоді продукти набувають трохи солодкуватий смак. Таким чином, лактози в продуктах не залишається, а їх корисні молочні властивості зберігаються.12 Jun 2021
Найбільш поширеним у світі способом знизити зміст лактози в молоці є додавання ферменту лактази в продукт. Фермент розщеплює до 98% лактози у молоці.
Технологія виробництва Виготовлення безлактозного продукту по суті нічим не відрізняється від виробництва класичного молочного: просто певному етапі у нього вводиться фермент лактаза. Саме така технологія використовується на виробництві компанії Umalat.
При ферментативному розщепленні лактози використовується штучне одержання лактази в промислових масштабах з грибів Aspergillus niger та Aspergillus oryzae або екстрагування з дріжджів Kluyveromyces fragilis та Kluyveromyces lactis та додаванні її в молоко. Фермент розщеплює до 98% лактози в молоці.