Як розплавити сир на плиті?

Доведіть до кипіння. Як тільки вода закипить, зменшіть полум'я або температуру до мінімуму. Помістіть кошик пароварки або мультиварки в каструлю прямо над киплячою водою, зверху на неї поставте миску з|із| сиром. Дайте воді залишити ще протягом 1-5 хвилин.

Вже за температури 30-35 градусів починають плавитися молочні жири. Сир стає трохи м'якшим, ніж у холодильнику. Потім, за вищої температури, починають руйнуватися молекули казеїну. Сир втрачає свою структуру і перетворюється на майже рідкий стан.

Моцарелла – м'який сир зі свіжим молочним смаком, який не забиває, а наголошує на смакі інших інгредієнтів страви. Серед сирів, що ідеально плавляться і тягнуться, Моцарелла займає перше місце, оскільки вона не виділяє жиру, не висихає і залишається тягучою навіть після того, як страва охолола.

Плавлений сир. Вибір режимів температури та тривалості плавлення

Вид плавленого сируТемпература плавлення, °С
Ломтьовий та ковбасний85
Пастоподібний90-95
Солодкий90-95

Sep 5, 2016

Related Post

Які щеплення не входять до календаряЯкі щеплення не входять до календаря

АКДС – для запобігання кашлюку (цільноклітинна), дифтерії, правця АДС – препарат від дифтерії та правця АДС-М – препарат від дифтерії та правця зі зменшеним вмістом антигенів У рік дитині рекомендоване