Курага, урюк, кайса: що це таке? Курага – один із найпопулярніших сухофруктів. Хоча часто цим словом помилково позначають будь-який сушений абрикос.
Курага – Це продукт, отриманий шляхом висушування половинок абрикосів, попередньо очищених від кісточок. Курага буває помаранчевого, коричневого та навіть темно-коричневого кольору. Існують різні сорти: екстра, вищий, перший, їдальня.
Одним з різновидів кураги вважається урюк – плоди абрикоса, висушені з кісточкою.
Мало хто знає, що існує три різні види сушених абрикосів, а саме курага, кайса, а також урюк. У чому полягає різниця між ними? Курага є просушеними половинками. абрикоса без кісточок. Кайса – це теж сушені абрикоси без кісточок.