Як ще називають курагу?

Курага, урюк, кайса: що це таке? Курага – один із найпопулярніших сухофруктів. Хоча часто цим словом помилково позначають будь-який сушений абрикос.

Курага – Це продукт, отриманий шляхом висушування половинок абрикосів, попередньо очищених від кісточок. Курага буває помаранчевого, коричневого та навіть темно-коричневого кольору. Існують різні сорти: екстра, вищий, перший, їдальня.

Одним з різновидів кураги вважається урюк – плоди абрикоса, висушені з кісточкою.

Мало хто знає, що існує три різні види сушених абрикосів, а саме курага, кайса, а також урюк. У чому полягає різниця між ними? Курага є просушеними половинками. абрикоса без кісточок. Кайса – це теж сушені абрикоси без кісточок.

Related Post

Як радар визначає швидкість машини?Як радар визначає швидкість машини?

Радар випромінює радіосигнал та реєструє відбитий сигнал. По зміні частоти радар обчислює різницю швидкостей між самим радаром та об'єктом і в такий спосіб визначає швидкість автомобіля. Найзручніший і найточніший спосіб

Як зберігати колекцію алкоголю?Як зберігати колекцію алкоголю?

Фахівці рекомендують вжити протягом 2-3 років. Якісні напої через десятиліття можуть зберігати свої властивості, смак, міцність. Складніше ситуація з ароматизованими, пофарбованими, облагородженими аналогами. Термін придатності закритою пляшки рідко перевищують 24