Термін придатності гречки становить 12 місяців із дати виготовлення. Зберігати її стоїть у сухій скляній ємності, при вологості трохи більше 11–12%. Якщо зберігати гречку неправильно, вона може відволіктися, і в ній з'являться малоприємні комахи. Не варто зберігати гречку поряд із рисом.
У ній містяться алкалоїди, глікозиди та сапоніни. Отруєння їм може спричинити тяжкі ураження шлунково-кишкового тракту. Великі дози можуть призвести і зовсім до смерті.
Приготування гречки за ніч Як запарювати (наполягати) гречку на ніч при схудненні: Переберіть і промийте насіння. Відбирайте кількість крупи достатню, щоб наїстись протягом дня, але не переїдати. Залийте крупу водою у співвідношенні 1 частина гречки на 2 частини води та залиште на ніч.