Покласти хурму в один пакет разом з яблуками або помідорами, а ще краще з перестиглими бананами.. Через 2-3 дні хурма повністю дозріє. Цей спосіб мені подобається найбільше, тому що він дозволяє позбутися терпкості і одночасно зберегти всі корисні речовини хурми.
Їй треба допомогти дозріти!
- В'яжучі властивості надають хурме дубильні речовини, насамперед танін. …
- Прискорити процес нейтралізації танінів можна за допомогою холоду: відправте терпку хурму у морозилку на добу чи хоча б на 12 годин. …
- Тепло теж нейтралізує таніни, хоч і не настільки ефективно, як низькі температури.
«В'яжучий смак хурми можна, можливо прибрати декількома способами. Хурму можна занурити в гарячу воду п'ять годин, якщо температура води становить плюс 40 градусів чи годину при температурі води плюс 60 градусів. Ще можна укласти хурму у банку, щільно закрити кришкою та залишити при кімнатній температурі приблизно на день.
Є кілька способів допомогти хурме Дозріти Можна покласти її в один целофановий пакет з яблуками або помідорами. Ці плоди виділяють газ етилен, який допоможе хурме швидше дозріти. Протягом 10 години потримайте хурму у теплій (30-40 градусів) воді – таніни, а отже, і в'яжучий смак підуть.