Починаємо готувати квасолянезалежно від сорту або замочування, в холодній воді. Винятком є тільки стручкова та спаржева квасоля. Важливо використовувати свіжу, так би мовити, квасоля хорошої якості. Обов'язково переберіть і добре промийте бобові перед тим, як готувати.
2 годин Як варити молоду квасолю Вода має повністю покривати квасоля. На невеликому вогні доводимо воду до кипіння, виливаємо її та наливаємо нову холодну рідину і знову доводимо до кипіння на невеликому вогні. Після закипання знижуємо температуру та варимо квасоля до готовності протягом 0,5-2 годин.
Викладіть стручки в киплячу підсолену воду. Кількість солі визначайте на власний смак. Дочекайтеся повторного закипання води. З цього моменту варіть заморожену квасоля 3-4 хвилини, а свіжу – 5-7 хвилин.