Закип'ятіть у каструлі воду. Зверху розмістіть друшляк, сито або спеціальну підставку для варіння на пару так, щоб вони не торкалися води. Викладіть туди цвітну капусту та накрийте кришкою. Готуйте овоч на середньому вогні 15–20 хвилин, залежно від бажаної м'якості.Feb 15, 2019
Заморожену цвітну капусту перед приготуванням не потрібно розморожувати. Додавайте заморожені суцвіття прямо в страву, що готується, наприклад, в запіканки і рагу; варіть її, запікайте чи смажте.
Варять суцвіття не довше 10 хвилин: цвітна капуста не повинна перетворитися на кашу. Потім суцвіття подрібнюють блендером із невеликою кількістю бульйону або молока. Можна приготувати овоч і в пароварці, це навіть корисніше, оскільки в цьому випадку цвітна капуста зберігає максимум мікроелементів та вітамінів.
При смаження кольоровий капусти зверніть увагу на такі нюанси: — перед тим, як смажити цвітну капусту, краще відварити її до напівготовності у трохи підсоленій воді.