Продукт має бути однорідним, без кісток, хрящів, сухожиль, грубої сполучної тканини, кров’яних згустків і плівок у складі. Фарш в оболонці має бути без пошкоджень останньої, без поперечних перев’язок; піддон, на якому лежить фарш, має бути чистим і сухим усередині. May 29, 2019
Поверхня свіжого продукту блискуча, а колір яскравий. Якщо є можливість, то перед покупкою обов’язково понюхайте фарш, у нього має бути характерний м’ясний запах без сторонніх приправ і домішок. Так, якщо фарш має різкий запах приправ або часнику, значить його “освіжили”, і купувати такий продукт не рекомендується.
яловичина Для фаршу краща доросла яловичина , а не телятина, оскільки смак буде більш насиченим. Найвдаліші відруби на фарш для котлет – це лопатка, кострець, пашина, покромка. М’ясо з нещільною структурою, яскравими смаковими якостями.
Для того, щоб фарш був соковитішим, іноді додають колотий лід або бульйон. Особливо це допомагає, якщо м’ясо недостатньо жирне. Це легкий, дієтичний спосіб зробити фарш соковитішим, не перевантажуючи жирним м’ясом. Будь-які овочі, нарізані дрібно або натерті на тертці, додаватимуть соковитості.