Очистити м'ясорубку від іржі можна також використовуючи реакцію між содою та лимонною кислотою. Спочатку деталь щедро натирається содою, після чого обробляється водяним розчином лимонної кислоти. Від жовтизни не залишиться сліду. Крім чистоти, ви отримуєте ще й приємний цитрусовий аромат запчастин.15 Oct 2018
Від іржавих плям на м'ясорубці допоможе позбутися 9% оцет. Необхідно помістити деталь на кілька хвилин у ємність з оцтом. У ході хімічної реакції іржа відпаде пластівцями. Після цього запчастини слід ретельно промити під проточною водою.
Зубочистка або сірник: потрібно просто проткнути дірочки диска та виштовхнути залишки м'яса. Це ж можна зробити старою зубною щіткою із жорстким ворсом. Цибулю або картопля – пропустити через м'ясорубку (наприклад, MK-MG1300WTQ) очищену та вимиту цибулину або картоплину: вони проштовхнуть залишки фаршу через ґрати.
При контакті м'ясного соку з металевими деталями він чорніє. Це одвірок "наших" м'ясорубок і гідність, тому що метал у них на порядок міцніший за імпортні.