Як використовувати овочевий амарант

Це була основна харчова культура інків, ацтеків і майя. Його вирощують уже понад 8 000 років. У їжу вживають зелень (свіже листя додається до салатів, сушене запарюється окропом та вживається як чай), борошно й олію із насіння.22 лют. 2019 р.

З амаранта можна зробити борошно, перемоловши зерна у кухонному комбайні. Його використовують для випічки, змішавши із пшеничним, а також панірують у ньому м'ясо чи рибу.

  1. З насіння амаранту можна зробити борошно, подрібнивши його, наприклад, у кавомолці. …
  2. Амарант можна готувати звичним для нас способом, як кашу.
  3. Додавайте олію амаранту до страв.
  4. Пророщенні зерна стануть чудовим додатком до салатів, адже вони містять в 5 разів більше корисних речовин, ніж варене насіння

Що стосується збору стебел амаранту, це виглядає трохи інакше: збирати їх необхідно, коли вони витягнуться в довжину на 20-25 сантиметрів. Не допускайте, щоб стебла переспіли, адже так вони втратять ніжний і вишуканий смак, воскресити який можна буде тільки після ретельної термічної обробки.

Ціна на товари Амаранту починається від 114.35 грн.

Вживати в їжу можна листя не тільки овочевого амаранту — так само багаті на вітаміни, білок і мікроелементи декоративні види й сорти рослини. Проте вчені наголошують: насіння декоративних рослин краще не їсти.





Стебла в амаранту можуть бути прості або гіллясті, листя – чергове, цілісне, ланцетоподібне, яйцеподібне або ромбовидне, основа листової пластини витягнута в черешок, верхівка листа має виїмку і …

Related Post

Де і коли народився Столипін?Де і коли народився Столипін?

Столипін, Петро Аркадійович Петро Столипін Народження 14 квітня 1862 р. Дрезден, Німецький союз Смерть 5 (18) вересня 1911 (49 років) Київ, Російська імперія Місце поховання Києво-Печерська лавра, Київ Рід Столипіни