За нормальних умов метанол — це прозора, безбарвна, легкозаймиста і летка рідина зі слабким спиртовим запахом. Він змішується з багатьма органічними розчинниками та необмежено змішується з водою.
Міцність найбільш вживаних алкогольних напоїв Вино — 9-20 % об. Портвейн — 20-22 % об. Квас — 0,3-2,2 % об . Саке — 16-18 % об.
Частина цукру, що залишається у вині, називається залишковим цукром. Напівсолодке вино містить до 50 г/л залишкових цукрів, солодке вино – понад 50 г/л.
За словами пана Батюка, те вино, ймовірно, виробляли аналогічним до "квеврі" методу , коли "виноград подрібнювали, і плоди, стебла й фрукти ферментувалися разом". Найдавніше у світі невиноградне вино було знайдене у Китаї і датується приблизно VII тисячоліттям до н. е.
На основі смаку і запаху неможливо його відрізнити від етилового спирту, що є причиною отруєнь при вживанні алкоголю невідомого походження (який містить метанол, замість етанолу). Швидко всмоктується з ШКТ.
Як перевірити метиловий спирт у домашніх умовах? У етилового спирту полум’я забарвлюється в синій тон, у метилового – у зелений.Досвід із мідним дротом.