Як визначити вміст метилового спирту у вині?

При бродінні з гребенями метиловий спирт виявляється у винах у підвищених кількостях. Кількісне визначення метилового спирту здійснюють колориметричною реакцією з хромотроповою кислотою або газохроматографічним методом.

Якщо ми в чайну ложку наллємо етиловий спирт або водно-спиртовий розчин, то він горітиме синім полум’ям. А якщо це спирт, що містить метанол, то забарвлення у полум’я буде зелене.

Підпалювання. Досить використовувати ватний тампон. Етанол (харчовий спирт) має горіти синім полум’ям, а метанол (отрута) – зеленим. Якщо він чистий, звісно. Важливо враховувати, що за наявності домішок у метиловому спирті, зелене полум’я може і не з’явитися.

1) Метанол утворюється до і під час алкогольної ферментації внаслідок гідролізу пектинів, що містяться в шкірці, ферментами (такими як пектинметилестераза), які природним чином присутні у винограді. Чим довше сусло настоюється на меззі, тим вищий вміст метанолу в кінцевому продукті.

Related Post

Для чого потрібен підручник?Для чого потрібен підручник?

Отже, найважливіша функція підручника у процесі формування навчальної діяльності – забезпечення умов для відтворення учнями аналізу та змістовного узагальнення властивостей предмета, що вивчається у формі навчального діалогу. Книга – Це