Як впливає надмірна кількість цукру на властивості здобного тіста при випіканні?

Пов'язано це з тим, що підвищення концентрації цукру в рідкій фазі тесту збільшує у неї осмотичний тиск та викликає плазмоліз дріжджових клітин. Щодо цього дія цукру аналогічна дії солі.Jan 2, 2019

Також цукор у тесті впливає на формування скоринки, на те, як швидко і як сильно вона рум'яниться. Чим більше цукрутим темніше виходить кірка, тому що в ній під час випічки відбувається карамелізація цукрів.

А от дріжджове тісто дуже залежить від кількості цукру: велика кількість зупиняє бродіння, при надлишку цукру швидко запікається скоринка, а середина тіста запікається повільно, готовий виріб буде щільним та важким. При нестачі цукру випічка буде блідою та несмачною.

Якщо ви тільки замісили тісто і переборщили з цукром, додайте трохи кислоти — сік лимона чи лайма. Або ж якийсь кисломолочний продукт — сметану чи несолодкий йогурт. І так, не намагайтеся додати сіль, вона лише посилює смак цукру.

Related Post

Що таке цифровий DVB-TЩо таке цифровий DVB-T

DVB-T (Digital Video Broadcasting – Terrestrial) – це цифрове телевізійне мовлення, яке здійснюється повітрям через антену. Воно дозволяє отримувати якісніший сигнал і більше програм, ніж традиційне аналогове мовлення.21 лют. 2024 р.

Як зробити дерево темнішим?Як зробити дерево темнішим?

Наприклад, залізний купорос змінює колір дерева від зелено-коричневого до практично чорного залежно від концентрації. Мідний купорос забарвлює матеріал у ніжний коричневий колір, а якщо обробити його водним розчином хлорного вапна,

У якому році було підписано Конвенцію про міжнародну цивільну авіацію?У якому році було підписано Конвенцію про міжнародну цивільну авіацію?

Конвенція про Міжнародну цивільну авіацію, складена та підписана в 1944 році 54 державами, була створена з метою сприяння співпраці та ”встановленню та підтримці дружби та взаєморозуміння між націями та народами