Баранії яйця – це насінники баранів, що належать до категорії субпродуктів, але при цьому вважаються делікатесом. На відміну від нирок, що мають стійкий специфічний запах, баранячі яйця практично не пахнуть, тому не потребують тривалого попереднього вимочування.
баранячі яйця мають напрочуд цінний склад, представлений: вітамінами: Н, РР, Е, група В; мінералами: фосфор, залізо, хлор, магній, цинк, фтор, марганець, молібден, кальцій, сірка, йод, цинк, натрій, нікель, кобальт.
Насінники великої рогатої худоби, або бичачі яйця – субпродукт, який не всі куштували, але є делікатесом. На Сході часто бичачими яйцями прикрашають страву з пловом, поміщаючи їх на самий верх і пригощаючи найдорожчих гостей.