Що можна заморозити із зелені і як – варіанти Вам потрібно її перебрати, вимити, висушити і нарізати (допустимо залишити цілком). Скласти в контейнер або загорнути в плівку (фольгу), потім – в пакет і залишити в морозилці.
Не варто сушити салат, часник, кервель. Також петрушку та шпинат краще заморожувати, а не сушити. Сушити зелень можна просто на повітрі. Для цього зелень потрібно зв'язати гумками або нитками в пучки, підвісити їх листям донизу, щоб доступ повітря до них був хорошим, а сонячні промені на них не потрапляли.
Зелень вимийте під проточною водою. Зріжте товсті стебла і просушіть, розкладіть на рушниках. Дрібно наріжте. Складіть в поліетиленовий пакет, можна із застібкою "зіп лок" та поставте в морозильну камеру.
добре помити зелень; акуратно порізати ножем до потрібного розміру; покласти у формочки по кілька грам і залити прохолодною кип'яченою водою; покласти в морозильну камеру.
Для заморожування підходить практично будь-яка зелень. Не рекомендується лише використовувати зелену цибулю та салати, тому що вони мають тендітну структуру, яка втрачає вигляд.
В некоторых случаях пряные травы перед заморозкой бланшируют. Это удобно, но стоит отметить, что витаминов в таком случае остается меньше, чем в зелени, замороженной в свежем виде. Хорошо промытую траву бланшируют, режут и заворачивают в пищевую пленку, сформировав …