Намагайтеся, щоб ряд петель лежав посередині тушки риби. і просмикнути мотузку через відкриту риблю щелепу. Перевернути тушку риби на протилежний бочок і просмикнути кінчик шпагату через першу обв'язку, щільно затягуючи на ній петлю. Потім протягнути шпагат через наступний оберт обв'язки і знову затягнути петлю.
Рибу ретельно промити. Рибу випатрати, знову промити, обсушити. Кожну рибину просипати великою сіллю усередині, витримати приблизно 30 хвилин черевцем догори. Рибку помістити в коптильню з вільховою тирсою.
Як коптять рибу гарячого копчення покроково
- Висушити. Для цього її слід обдати інтенсивною парою. Так зникне зайва волога. Потрібно 15-25 хвилин, щоб рибка була повністю висушена.
- Прокоптити. Необхідна температура – 80-90 градусів. Більше ставити не слід, бо м'ясо почне підгоряти.