На водяній бані найкраще заварюється дрібно порізаний шипшина. Для цього подрібнені плоди заливають окропом із розрахунку 2 столові ложки на склянку води та тримають під кришкою на водяній бані 15-20 хвилин. Після шипшини необхідно дати настоятися 30-40 хвилин, потім процідити – і можна пити.
Для тяжких хворих, не здатних засвоювати їжу зі шлунково-кишкового тракту, організується індивідуальне парентеральне харчування із внутрішньовенним введенням усіх необхідних поживних речовин. У меню, яке пропонується нашим пацієнтам, всього понад 500 страв та напоїв, у тому числі відвар шипшини.
Шипшина використовується для лікування простудних та інфекційних захворювань, при панкреатиті та холециститі, запорах та кишкових розладах, від тиску, для покращення апетиту у дітей. Це чудовий фітопрепарат для всіх, хто хоче налагодити метаболізм, скинути вагу та підняти імунітет.