1 таблетку (сяо то) розмочити окропом протягом 5-10 секунд. Залити водою 90 градусів і наполягати 5-7 секунд. Час настоювання збільшувати з кожною заваркою на 2-3 секунди.
Найпростіший спосіб приготування пуера – Заварювання Заварювання – один з методів приготування їжі або лікарських препаратів, переважно з сировини рослинного походження. Полягає в заливанні інгредієнтів гарячою водою або іншою рідиною і подальшою короткочасною витримкою. Для однієї людини можна, можливо взяти 3-5 грам (1-1,5 чайних ложки) сухого чаю на 150-200 мл води.
Як правильно заварювати чай пуер у заварювальному чайнику (150-250 мл)? 1 порцію то ча розм'якшують окропом протягом 5-10 секунд, потім зливають заварку. Місткість заповнюють гарячою водою (90℃) і томлять під кришкою 20 секунд. Потім із чайника готовий напій розливають по піалах.
Розсипний пуер зручний тим, що для нього не потрібен спеціальний інструмент – досить просто відсипати стільки заварювання, скільки потрібно, і далі діяти відповідно до звичайної інструкції (промити, залити окропом, наполягати 5-10 хвилин).