Після викопування цибулини тюльпанів потрібно залишити в пів тіні на вулиці просохнути. Цибулини потрібно промити в 5% розчині марганцівки. Якщо біля цибулини з'явилися маленькі "дітки", то ви можете їх зберегти, щоб висадити на наступний рік, але майте на увазі, що одразу цвісти вони не будуть.
Ящики з дерева чи пластику – це найзручніша тара, щоб зберігати посадковий матеріал тюльпанів. Бажано, щоб їх стінки та дно мали отвори, тому що це забезпечує хорошу вентиляцію. На дно необхідно засипати шар тирси, на неї покласти цибулини. За необхідності їх можна закладати в тару в кілька шарів, пересипаючи тирсою.
Найзручніший спосіб зберегти кореневища, цибулини і бульби – це помістити їх в холодильник на нижню полицю, оскільки зберігаються вони при температурі +3 +5 градусів.
Можна підтримувати ґрунт злегка вологим. Якщо листя пожовтіло, але ще не зів'яло, його не потрібно зрізати. Достатньо пригнути листя до землі, щоб процес в'янення завершився природним шляхом. При останньому поливі можна внести підживлення для тюльпанів — фосфорно-калійні склади з розрахунку 30 г на квадратний метр.
Зберігання цибулин тюльпанів після вигонки має відбуватися в приміщенні, що добре провітрюється. Як тару для зберігання використовують ящики з дерева або пластику, на дно яких засипано тирсу. Температуру бажано знижувати поступово: 2 тижні до 24 градусів, наступний місяць до 20°С, надалі приблизно 14-17 градусів.
Зберігання цілими овочами Цибулю треба зберігати у сухому, темному і часто провітрюваному місці. Цілу цибулю потрібно покласти у сітку або коробку з отвором, щоб забезпечити провітрювання. Тоді вона збережеться від 2 до 3 місяців. У холодильнику вона вбере зайву вологу, стане м'якою і швидше зіпсується.
Після викопування і просушування протягом 3-4 тижнів цибулини зберігають при температурі 23-25°С і помірній вологості (близько 70%), тобто це може бути провітрювана комора або балкон (але не на південній стороні). Приміщення повинно обов’язково провітрюватися, щоб вологі …