Прогріти в духовці – як зберігати квасолю, щоб не було жучків? Все дуже просто – перед цим прогрійте її в духовці. Висока температура допоможе позбавитися можливих жучків ще на стадії личинок. Потім квасолю потрібно охолодити, пересипати в банки або лотки і поставити в холодильник або поличку в шафі.
Як зберегти квасоля від влучення туди жучків: Тримати в скляних банках з металевими кришками, що загвинчуються. Обов'язково на холоді! У банку з квасолею покласти лавровий лист на дно та зубчик часнику. Добре висушену квасоля зберігати у пластикових пляшках.
– Квасоля, звільнену від стручків, розкладають на деку і відправляють у духовку на десять хвилин. Температура – 90 градусів. – Бобові пересипають у тару, яку можна герметично закрити, та відправляють у холодильник. Підготовлена в такий спосіб квасоля збережеться не одну зиму.
Зберігати квасолю потрібно в сухих, чистих, ємностях, що герметично закриваються (наприклад, пластикові пляшки, скляні банки з металевими кришками – закрутками і т. п.) Можна зберігати у тканинних мішечках, які потрібно попередньо вимочити в солоній ропі та висушити.