Очевидно, що домашню ковбасу цілком можна зберігати в морозилці, попередньо обсушивши її серветкою. Якщо потрібне більш тривале зберігання (протягом кількох місяців), у ковбасу не рекомендується додавати цибулю і часник. Сиров’ялену, сирокопчену ковбасу можна зберігати за температури від 0 до 12 градусів.
1:3210:06Suggested clip 55 secondsЯК ЗБЕРІГАТИ ДОМАШНЮ КОЛБАСУ – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Для того, щоб ковбаса довше залишалася свіжою, її в жодному разі не можна зберігати в целофанових пакетах. Ковбаса в целофані “задихається”, термін зберігання скорочується в 2 – 3 рази. Для зберігання ковбаси найкраще підходить паперовий пакет.
Як і скільки зберігати Цей сорт ковбаси зберігається не більше 20-25 діб у холодильнику. Необхідно закривати зріз сервелату, щоб він не завітрився.