Зберігайте запас інсуліну при температурі +2°С -+8°С у тому відсіку холодильника, де малоймовірне його заморожування (Наприклад, бічний відділ холодильника). Уникайте впливу на інсулін високих (> +30 ° С) температур (це можливо, наприклад, якщо залишити інсулін на пляжі або в закритій машині влітку).
Запас інсуліну необхідно зберігати в холодильнику при температурі +2…+8 °С (у жодному разі не заморожувати). Флакони з інсуліном або шприц-ручки, що використовуються для щоденних ін'єкцій, можуть зберігатися за кімнатної температури протягом 1 міс.
Загальноприйнятою практикою є зберігання запасів інсуліну в холодильнику (2-8 ° С). А от відкритий флакон або картридж, який використовується зараз, потрібно зберігати при кімнатній температурі та не довше місяця. При температурі до 25°С невідкрита інсулін можна зберігати 4-6 тижнів.
Послідовність дій під час набору інсуліну Інсулін, який використовується, може зберігатися при кімнатній температурі не вище 25 ° С, у захищеному від світла місці до 6 тижнів.