Місце, призначене для зберігання солодкого продукту, потрібно добре провітрювати. Також вологість у ньому не має бути вищою, ніж 75-80% . Якщо буде надлишок вологи, часточки можуть злипнутися або вкритися цвіллю. Занадто низька вологість: теж недобре – продукт засохне і потріскається.7 Nov 2020
Домашній мармелад із желатином слід зберігати в холодильнику, упакувавши десерт у банку або контейнер із кришкою.
Термін зберігання мармеладу на агарі та желатині також складе близько року. Використання спеціальних компонентів дає змогу збільшувати термін зберігання мармеладу – до стабільних 1-2 л ет. Це необхідно, оскільки промислове виробництво має враховувати терміни на логістику (доставку + складське зберігання) виробів.
У холодильнику Для зберігання продукту знижена температура – не обов’язкова умова, але якщо паковання розкрите, то мармелад можна покласти і в холодильник. Часточки також потрібно покласти в контейнер або упакувати в плівку.