Риба холодного копчення зберігається довше, оскільки «холодний» дим має великі бактерицидні властивості. При температурі від 0 до +5 ° C її можна зберігати до 30 діб, при температурі від 0 до -5 ° C – до 2 місяців. В'ялена риба також може зберігатися за мінусової температури.Sep 16, 2019
Рибу холодного копчення краще зберігати в інтервалі між 0 та +5 градусами, а рибу гарячого копчення слід зберігати при температурі – між -2 та +2 градусами. Контроль здійснюється за допомогою звичайного термометра. Відхилення від зазначених параметрів може призвести до швидкого зменшення терміну зберігання продукту.
Чи можна зберігати продукт без холодильника? Максимальний час, протягом якого риба залишиться придатною для харчування, становить 24 години. У цей період її необхідно вжити або прибрати для зберігання при зниженій температурі.
Допускається поміщати продукт у морозильник. Але слід пам'ятати, що після відтавання він може трохи змінити смак. При температурі -18 градусів рибу холодного копчення тримають до 60 діб, а гарячого – До 30 діб. Якщо зменшити температуру в камері до -35 градусів, то термін зберігання збільшиться до 2 місяців.