Кожен качан загортають в папір або харчову плівку (у кілька шарів) і укладають качан вгору. Якщо при збиранні капусти ви залишили довгі качан (не менше 8 см), качани можна зберігати у ящику із сухим піском шаром 20 см. У нього капусту просто встромляють качан вниз.
Оптимальна температура зберігання продовольчої капусти 0…+1°С. Нетривалі зниження до -1,5 ° С безпечні, але допускати їх протягом тривалого часу не рекомендується – це може призвести до утворення «тумаків». Туманність – потемніння та розкладання внутрішніх частин качана.
Качани капусти також обертають у плівку або папір, а для зберігання на балконі або лоджії готують утеплені пінопластом коробки або ящики. Потім укутують ковдрою. Так капусту зручно зберігати у прохолодній коморі чи льоху.