Зброджування відбувається з додаванням дріжджів Saccharomyces uvarum за температури 6-12проЗ протягом 7-12 днів. Щоб пиво мало традиційний смак, на останній стадії ферментації необхідно знімати коричневу піну. З цією метою спочатку використовували чани відкритого типу.
Технологія правильного зброджування пивного сусла
- Знайти бродильну ємність. …
- Провести дезінфекцію всього, що стосуватиметься вашого пива при переливанні. …
- Знайти оптимальне місце для бродіння, де температура буде наближена до ідеальної (15-25 градусів для елю). …
- Перелити охолоджене сусло в бродильну ємність.
Охолодіть пиво до кількох градусів вище за нуль і тримайте його там. Холодна температура буде прискорювати осідання дріжджів та інших суспензій. Це висвітлить ваше пиво швидше, так що ви зможете насолоджуватися ним швидше.
Дріжджі мають бути кімнатної температури. У чисту продезінфіковану ємність налийте воду з розрахунку 10 мл води на 1 г дріжджів (на 10 г дріжджів – 100 мл води), температура води 30-35 ° C. Висипте дріжджі на поверхню води, уникаючи утворення великих грудок. Через 15 хвилин|мінути| перемішайте.