При нагріванні в мікрохвильовій печі Чокопай збільшується у розмірі майже вдвічі. Особливо помітно змінюється обсяг зефіру, а печиво реагує менше на високу температуру. Зефір при цьому стає більш тягучим, печиво – м'якше, шоколадна глазур тане і теж стає м'якою та липкою. Загалом, десерт стає смачнішим.
Гріти можна Сьогодні провели такий самий експеримент, нагрівали «Чоко Пай» в мікрохвильовій печі всім офісом. Саме печиво не збільшується, збільшується зефір, що входить до його складу. Але коли печиво витягують із мікрохвильової печі, воно здувається до стандартного розміру.
Якщо порівнювати Чоко пай від фірми LOTTE та від фірми ORION Чоко пай шоколадний з підвищеним вмістом какао, можна з упевненістю сказати, що другий продукт кращий і смачніше. Якщо в оригінального смак більш солодкий – за рахунок смаку молока, що згущує, або крем-брюле.
Це залежить від того, куди ми поставляємо наш продукт. Якщо мусульманські країни, то яловичий желатин. По Росії, як правило, зі свинячим желатином." Отже, дещо свиняче в Чокопай справді є.