Після засолювання кілька пустить сік. Щоб прибрати з риби зайву сіль, яка не розчинилася, просто промийте кільку у кип'яченій воді.
У питанні про те, як є кільку пряного посолу, традиційно існують два табори: одні їдять цілком, видаляючи тільки голову та нутрощі, інші витягують хребет. Обидва способи вважатимуться правильними.
В складі кільки містяться корисні жири, йод, вітаміни В1 та В2, натрій, фосфор. Це корисно для імунітету, загального зміцнення організму, кісткової тканини. Солону кільку не рекомендують вживати при індивідуальній непереносимості морепродуктів, а також при захворюваннях нирок та шлунково-кишкового тракту.
Корисні властивості Незважаючи на свою вигідну цінову політику, кілька багата на жири та кислоти, вітамін D та фосфор. Вона показана при проблемах у роботі нервової системи. Водночас солону кільку не рекомендують вживати регулярно людям із проблемами кишково-шлункового тракту, оскільки оцет може спричинити подразнення.