Як зрозуміти що квасоля готова

Квасоля солимо тільки в кінці приготування. Крім того, квасоля любить перепад температур, тому бажано перші 10 хвилин після закипання варити її на сильному вогні, а після – на слабкому. Залежно від сорту квасоля буде готова приблизно через 1,5-2 години.

Квасолю можна залити холодною водою, у пропорції один до п'яти. Для такого замочування потрібний час — від 12 годин до доби. Набагато швидше справа піде, якщо замочувати квасолю у гарячій воді у тій же пропорції, що у холодній.

Заморожену квасолю відварити в підсоленому окропі протягом 40 секунд. Час приготування важливий: якщо його збільшити, квасоля вийде м'якою і менш смачною. 2. Швидко відкинути спаржеву квасолю на друшляк, дати воді стекти та обсмажити на пательні з вершковим маслом і часником протягом 1 хвилини.

Перед посадкою насіння необхідно замочити у воді на кілька годин, щоб прискорити його проростання.

Поставте квасолю в невеликій кількості води на вогонь. Як тільки вода закипить, додайте до неї склянку холодної води. Потім щоразу, коли вода закипатиме, знову додавайте по склянці води – і так 4-5 разів, у міру готовності квасолі.





Щоб точно дізнатися, чи готова квасоля, розімніть одну штучку вилкою або пальцями. Боби мають стати м’якими, але не розваритися до стану каші. Якщо ж квасоля все …

Related Post

Як розшифровується слово радгосп?Як розшифровується слово радгосп?

Радхос (слухати (інф.) — акронім від радянське господарство) – державне сільськогосподарське підприємство в СРСР. На відміну від колгоспів, котрі були кооперативними об'єднаннями селян, створеними коштом самих селян, радгосп був державним