Сира риба зіпсувалася, якщо на її поверхні утворилася напівпрозора плівка білого кольору. Якщо ви помітили їх наявність, тоді її варто негайно викинути; Консистенція риби .
Воно має особливий, одній форелі властивий запах, що трохи нагадує запах свіжих огірків, але набагато делікатніший. М’ясо форелі може бути різного кольору – від білого до жовтуватого або червонуватого, залежно від мінерального складу води і корму, яким харчувалася риба.
Свіжість і якість червоної форелі можна визначити за органолептичними ознаками: запах, колір, консистенція, смак, щільність м’яса. Свіжа риба практично не має запаху, що її вигідно відрізняє від інших видів риб. У свіжої форелі блискуча пружна шкіра. Луска має щільно прилягати до неї і теж блищати.