На 1 кг борошна додають близько 20 г сухих дріжджів. Сухі дріжджі можна розвести в теплому молоці, але можна просто додати в борошно і замісити тісто для хліба або короваю.
Скільки ж треба дріжджів для різного виду тіста? Сухі та свіжі (пресовані) дріжджі взаємозамінні в пропорції 1:3. Якщо за рецептом потрібно 15 г свіжих дріжджів, а у вас тільки сухі, то беремо 5 г сухих.
На пакетику з дріжджами Dr. Oetker рекомендації: 1 пакетик (7г) – на 500г борошна. Але тісто важке і для його підйому потрібно щонайменше півтора пакетика: 7х1,5=10,5г. Для дріжджів фірми "САФ" потрібно приблизно 8г дріжджів (рекомендації: 1 пакетик (11г) – на 1 кг борошна).