Кагором традиційно лікують грип і застуду, аж до запалення легенів і бронхіту. Справляється вино і з вірусними захворюваннями, стимулює імунну систему. Хронічна втома, стреси, напруга нервової системи пасують перед кагором.
Кагор – єдине вино, виготовлене на замовлення Російської Православної Церкви. Одне з його церковних завдань – нагадувати християнам про спокутну жертву Ісуса Христа. Вперше кагор згадується в 13 столітті. У цей час вино з терпким смаком і насиченим червоним кольором починало набувати своєї популярності.
У разі анемії: 100 гр. перегородок волоського горіха залити 0,5 л “Кагору”, поставити в темне місце на два тижні, потім процідити. Приймати по дві столові ложки три-чотири рази на день перед їдою.