Стандартна довжина шампурів – від 30 см до метра. Щоб шампурами було зручно маніпулювати при підсмажуванні м'яса, вони повинні перекривати ширину мангалу сантиметрів на 20.
Справа в тому, що при жарінні відстань від м'яса до вугілля має бути не більше 10 сантиметрів (чотири пальці руки), а вугілля в мангалі повинне лежати в один шар. Завдяки цьому м'ясо смажиться на променистої енергії. Якщо відстань буде більше, то м'ясо буде вже не смажитися, а паритися на теплому повітрі.
У нормальному становищі між сусідніми шампурами має бути вільний простір. Оптимальною відстанню між прорізами є 7 – 10 див.
Стандартними ж вважаються значення від 30 до 40 см. Середня довжина жаровні зазвичай становить від 50 до 70 см. Але ці цифри відносні, і залежать від кількості шампурів, що одночасно використовуються. Якщо передбачається місце для зберігання та підігріву готового м'яса, то довжину потрібно збільшувати до 1 метра.