Кожен виробник встановлює свої допустимі температурні норми, але переважно температура в холодильній камері холодильника повинна бути в діапазоні від 0 до 10 градусів Цельсія. Оптимальна температура у холодильнику +5°C.
Правильна температура для зберігання продуктів від +6°C до +10°C – нестійкі до холоду овочі та фрукти, ягоди, гриби; від +3 ° C до +6 ° C – розкриті консерви, яйця, ковбаси, олія, сири, зелень, овочі; від 0 ° C до +3 ° C – молочні продукти, охолоджене м'ясо, риба, напівфабрикати (які ви скоро готуватимете);
Ідеальна загальна температура холодильника повинна перебувати в межах від +3 до +5 ° C. Морозильник повинен підтримувати температуру -18 ° C або нижче. У зоні свіжості (якщо вона є) встановлюють температуру близько 0-1 °C.
Зазвичай шкала регулювання холоду має значення від 1 до 7. Найслабший холод відповідатиме цифрі 1, максимально холодно буде на цифрі 6-7.