Яка вода розширюється

Вода замерзає при температурі 00С, а кипить при температурі 1000С. Підсумок: вода – прозора, без смаку і запаху, набуває форми того посуду у який вона налита, під час замерзання вода розширюється, під час нагрівання об'єм зменшується, замерзає при температурі 00С, а кипить при температурі 1000С.7 січ. 2023 р.

У газоподібному стані вода існує і за нижчої температури, навіть нижче 0 °С. Тому лід і сніг теж поступово випаровуються. У рідкому стані вода практично не стискається, при замерзанні розширюється на 1/11 від свого об'єму. Найбільшу густину вода має при +4 °С.

При нагріванні вода розширюється, а при охолодженні — стискається. Запам'ятай ще одну цікаву властивість води. Коли вода замерзає і перетворюється на лід, вона перестає — стискатися і починає розширюватися. У цьому легко переконатися, якщо пляшку, наповнену водою вщерть, щільно закрити корком і поставити на мороз.

Чому вода розширюється при замерзанні? Як ми писали вище, водневі зв'язки при зниженні температури ущільнюються і формують стехіометричну структуру. Кристали будуються таким чином, що відстань між молекулами стає більшою, ніж під час хаотичного руху.

Вода – найпоширеніша речовина на Землі

Організм людини складається як з води, так і з твердих матеріалів. Але саме вода становить 75% всього організму, тому вона є найважливішою складовою частиною всього організму людини.





Вода є ідеальним розчинником, тому багато процесів відбувається невидимо для нашого ока. Ось вони — якраз, і найцікавіші. У природі не існує води, яка не містить домішок. У воді завжди розчинені неорганічні солі, гази, а при антропогенному впливі ще й величезний асортимент …

Related Post

У чому різниця мазь та гель?У чому різниця мазь та гель?

Основна відмінність у мазей – ліпофільні або вуглеводневі основи (жири, олії, вазелін, ланолін); у кремів – емульсії (відрізняються пайовим співвідношенням олії та води); у гелів – гелеутворювачі (цинкове мило, карбомери,