Для того, щоб овочі зберегли зелений колір, воду солити не потрібно. Найважливішим для збереження кольору є якість самої води, зокрема, вміст у ній кальцію. Кальцій – ворог зелених овочів, вони втрачають зелений колір за високого рівня вмісту кальцію у воді.Apr 12, 2018
“Холод”. Овочі приготовані, відкиньте їх на друшляк або сито, швидко злийте, а потім перекладіть в миску і помістіть її в ємність з крижаною водою. Таким чином, процес варіння зупиняється миттєво, а отже, ви збережете смак і колір продукту.
Коли господині та кухарі варять зелені овочі, як-от стручкову квасолю або броколі, вони зазвичай додають до каструлі невелику щіпку соди. Із содою, виявляється, овочі краще зберігають свій зелений колір, ніж без неї.
Відповідно до ортодоксального кулінарного вчення, зелені овочі слід занурювати у велику кількість киплячої сильно підсоленої води, так, щоб додані овочі не зупиняли кипіння.