Колір печінки не повинен бути ні занадто світлим, ні занадто темним. Хороша яловича печінка має відтінок стиглої вишні, свиняча – червонувато-коричневий. Колір курячої печінки варіюється від світло-коричневого до коричнево-червоного, а печінка індички темно-червона.Jan 27, 2021
Смажити печінку з одного боку приблизно 1 хвилину, після чого перевернути на інший бік і ще трохи обсмажити. Готовність печінки визначається так: під час проколювання шматка з нього має виділятися прозорий сік. Якщо ж виділяється кров, значить, печінка ще просмажилася недостатньо.
Готова печінка рівного світло-коричневого кольору. Якщо проткнути її виделкою, виділяється прозорий сік. Намагайтеся не переварювати печінку, інакше вона буде жорсткою.
Свіжа печінка має солодкуватий запах. Якщо запах кислий – печінка прострочена. Також краще відмовитися від покупки, якщо на поверхні цього продукту є темні плями або край печінки значно темніший за решту шматка. Це ознака того, що печінка була розморожена або вже почався період розпаду”.