Якого року з'явився майонез у Радянському Союзі?

У звичному вигляді в СРСР майонез з'явився в 1936 року у Москві. На виробничому майданчику Шелепіха створили першу партію соусу з насиченим смаком та відвезли на пробу товаришу Сталіну. Батько народів новий продукт схвалив, після чого в СРСР почалося масове виробництво майонезу.

У СРСР та Росії Майонез вироблявся з традиційних продуктів: соняшникової олії, води, яєчного порошку, сухого молока, солі, цукру, гірчичного порошку, оцту – і мав жирність 67%. Єдиним консервантом у складі майонезу «Провансаль» був спиртовий оцет.

Після чергової перемоги у 1756 р. року герцог Рішельє доручив своєму шеф-кухареві влаштувати великий бенкет. Кулінар приготував соус з яєць та оливкової олії – так і з'явився майонез.

Продовольчі продукти

НайменуванняОд.Ціна
Майонез Провансаль1б. 0,25л.0,51???
Куряче яйце1дес.0,90
»»1,05
»»1,30

Related Post

Як називають маленьких лебедів?Як називають маленьких лебедів?

Як називається пташеня лебедя Словник Даля пропонує варіант «лебідь», а Ожегова — «лебедя» в однині, «лебедята» — багато. Не буде помилкою називати їх «пташенятами» і «дитинчатами». На січень 2019 року