У звичному вигляді в СРСР майонез з'явився в 1936 року у Москві. На виробничому майданчику Шелепіха створили першу партію соусу з насиченим смаком та відвезли на пробу товаришу Сталіну. Батько народів новий продукт схвалив, після чого в СРСР почалося масове виробництво майонезу.
У СРСР та Росії Майонез вироблявся з традиційних продуктів: соняшникової олії, води, яєчного порошку, сухого молока, солі, цукру, гірчичного порошку, оцту – і мав жирність 67%. Єдиним консервантом у складі майонезу «Провансаль» був спиртовий оцет.
Після чергової перемоги у 1756 р. року герцог Рішельє доручив своєму шеф-кухареві влаштувати великий бенкет. Кулінар приготував соус з яєць та оливкової олії – так і з'явився майонез.
Продовольчі продукти
Найменування | Од. | Ціна |
---|---|---|
Майонез Провансаль | 1б. 0,25л. | 0,51??? |
Куряче яйце | 1дес. | 0,90 |
»» | 1,05 | |
»» | 1,30 |