Як здійснюється рефлекторна та провідникова функції спинного мозку?

рефлекторна – здійснюється соматичною та вегетативною нервовими системами. провідникова – здійснюється білою речовиною висхідних і низхідних провідних шляхів.

Пояснення. Провідникова функція полягає в забезпеченні зв’язку периферичних рецепторів, центрів спинного мозку з вищими відділами ЦНС, а також його нервових центрів між собою. Вона здійснюється провідними шляхами, які проходять у білій речовині.

Рефлекторна функція спинного мозку полягає в тому, що тут замикаються рефлекторні дуги рухових рефлексів, пов’язаних із роботою скелетних м’язів (крім м’язів голови), а також дуги багатьох вегетативних рефлексів.

Отже, довгастий мозок виконує рефлекторну функцію. Довгастий мозок виконує також провідникову функцію . Через нього проходять висхідні та низхідні шляхи, що зв’язують спинний мозок з відділами головного мозку. Над довгастим мозком розташовується вароліїв міст.

Related Post

У якому разі паспорт недійсний?У якому разі паспорт недійсний?

Нормативні акти: Коли паспорт вважається недійсним (з ізм. та дод., набрання чинності 01.07.2022)Паспорт, до якого внесено відомості, позначки чи записи, не передбачені цим Положенням, є недійсним. Паспорт піддається обов'язковій заміні: