Отже, одна порція – це: м'ясо, риба, птиця: не більше 150 г за день; крупи: 250 г на день готової крупи та одна картоплина (120 г); Порція для схуднення при п'ятиразовому харчуванні: на другий сніданок – 150-200 грам, на обід – до 800 грам, на полудень – 150-200 грам, на вечерю – до 400 грам.22 лют. 2024 р.
Фізіологічно оптимальна порція для чоловіків – 300-350 г, для жінок – 200-300 г.
Деякі дієтологи наполягають на 3 повноцінних прийомах їжі (від 350 до 600 калорій щодня) і від 1 до 3 перекусів протягом дня (від 150 до 200 калорій). Головна особливість полягає в тому, щоб ви не залишалися без їжі більше 5 годин. По суті ви ділите свою денну норму калорій на більшу кількість прийомів їжі.
Але варто враховувати, що стандартна порція картоплі – це більше, ніж 100 грамів, і зазвичай ми їмо картоплю з чимось жирним. Саме приготування картоплі з використанням олії, вершків, сметани, сиру, жирного м'яса, шинки збільшує її калорійність у рази.
Ось кілька корисних порад, які можуть допомогти контролювати порції під час подачі та розподілу їжі:
- Менший посуд для подачі …
- Менші столові прибори …
- Менші склянки …
- Подавайте страви порційно …
- Зверніть увагу на колір тарілок …
- Споживайте низькокалорійну їжу першою …
- Ваша тарілка – ваш орієнтир
На 1 склянку крупи вам знадобиться близько ½ чайної ложки.
Зазвичай, рекомендована порція каші складається з 50-100 грамів сухої каші на одну порцію. При приготуванні, каша зазвичай збільшується у розмірі з …