При недостатній кількості води концентрація спирту стане некомфортною для дріжджів раніше, ніж ті з'їдять весь цукор. Помилковий гідромодуль є однією з причин, чому виходить маленький вихід самогону з браги. Оптимальний гідромодуль для цукрової браги становить 4-5 літрів води на 1 кг цукру.
Пресовані хлібопекарські дріжджі ми беремо з розрахунку 50 грамів на 1 кг цукру.
І варто враховувати, що для готовності фруктової браги потрібно більше часу ніж на інші. Прискорити процес бродіння можна за допомогою різних способів. Найпростішими є додавання немитих родзинок, житнього хліба, кукурудзи / гороху або живих дріжджів.
Брати для замішування браги потрібно тільки відфільтровану воду в кількості 3 л на 1 кг цукрового піску. Що стосується дріжджів, то для самогоноваріння підходять спиртові пресовані продукти. На 1 кг цукрового піску вам знадобиться 100 г пресованих дріжджів.
В ідеалі на 1 кг цукру потрібно додати 1гр сульфату амонію, 3 гр суперфосфату. Але можна обійтися натуральними продуктами, які містять необхідні речовини. Додайте цукрову брагу для підгодівлі натуральний фруктовий сік або подрібнені фрукти або ягоди. Можна додати чорний хліб або попередньо розварене зернове сировину.
При недостатній кількості води концентрація спирту стане некомфортною для дріжджів раніше, ніж ті з'їдять весь цукор. Помилковий гідромодуль є однією з причин, чому виходить маленький вихід самогону з браги. Оптимальний гідромодуль для цукрової браги становить 4-5 літрів води на 1 кг цукру.
Скільки пива можна зварити із 1 кг солоду? Наприклад, варимо світле пиво , на виході має бути 20л. На 20 літрів пива , солоду знадобиться 5 кг .