Нерівномірно пропікати Перевертати шампури слід відразу, як тільки з м'яса почне капати сік, а смажити потрібно не з двох, а з усіх чотирьох сторін. Не потрібно засмажувати з одного боку до готовності, а потім перевертати на іншу – це не котлети.
Скільки готувати шашлик зі свинини? Час приготування залежить від обраного зрізу, товщини шматків і сили жару. В середньому рекомендується смажити не менше 20 хвилин.
Також не забуваємо, що середній час приготування шашлику – 15-20 хвилин. Щоб перевірити готовність, потрібно надрізати шматок м'яса і злегка натиснути на нього. Якщо виділяється безбарвний сік, значить, прийшов час знімати шампури з мангала. Якщо сік червоного відтінку – ще трохи почекати.
Для маринаду потрібно подрібнити перець і змішати його з соком і аджикою, потім додати шматки м'яса. Для просочення залишити все на пару годин. За цей час м'ясо ідеально пом'якшиться, і вийде смачний шашлик.
Нанизувати м'ясні шматки уздовж волокон, тоді сік «запечатается» всередині і не витече. Для маленьких шматочків жар потрібен сильніше – сік краще збережеться всередині. Великі шматки потрібно готувати на малому вогні, щоб вони не були сирими всередині і не підгоріли зовні. Перевертати шампури кожні 2-3 хвилини.
Все, що готується з мінімальною кількістю інгредієнтів, вважається класикою. Ось і в цьому рецепті з інгредієнтів присутні тільки свиняча шийка, сіль, перець …