Пропорції води до пшеничний крупі такі: 1:2 щоб отримати розсипчасту кашу; 1:3 щоб зварити в'язку кашу; 1:4 щоб приготувати рідку кашу, співвідношення води до крупи можна ще трохи збільшити, також хочемо помітити, що рідка пшоняна каша буде смачніше якщо половину води замінити на молоко.
Як варити пшоняну кашу Доведіть до кипіння і варіть близько 30 хвилин або довше на помірному вогні, періодично помішуючи. Рідина має вбратися. При необхідності додайте гаряче молоко через 10-15 хвилин від початку варіння, коли вода зникне. Готову кашу залиште настоюватися під кришкою на 5–10 хвилин.
Налити в каструлю 1 л води. Довести до кипіння. Опустити до неї пакетик з пшеничкою. Посолити та варити на маленькому вогні без кришки 15-20 хвилин|мінути| до готовності.