Броколі можна вживати в сирому вигляді, варити, запікати, готувати на грилі, робити крем-суп, просто додавати в м'ясний або овочевий суп, а також робити начинку для пирогів, кіша й додавати в салати. У приготуванні страв можна використовувати свіжий продукт або заморожений.
Але чи можна їсти броколі, коли вона вже пожовтіла? За словами Дженіфер Кац, дієтологині, яка має 31 рік досвіду роботи в США, коли броколі починає жовтіти, це означає, що вона вже несвіжа. Поживна цінність овоча зменшується, особливо водорозчинних елементів, зокрема вітаміну С. Також погіршується і смак капусти.
Приготувати маринад: 2 столові ложки нерафінованої соняшникової олії змішати з 2 столовими ложками лимонного соку, додати по 0.5 чайної ложки солі й цукру, 1 подрібнений зубчик часнику, чорний перець на свій смак. Полити маринадом ще теплу капусту. Смачного!
Броколі потрібно кидати у киплячу воду і варити не довше ніж 3-5 хвилин. Для того, щоб колір зберігся, додайте відразу дрібку соди. Саме вона збереже насичений колір цієї смарагдової капусти. Після варіння зробіть броколям контраст температур: окуніть в холодну воду.
Їстівною частиною броколі є її квіти, і при покупці капусти важливо вибрати зелений і яскравий плід — це говорить про свіжість і стигліть броколі. Капусту прийнято вживати в їжу в свіжому, вареному, пареному, смаженому або запеченому видах, в якості начинки для пирога або овочевого гарніру.
У якому вигляді треба їсти броколі? Корисно їсти брокколі та у свіжому вигляді, зі сметаною чи йогуртом. Для пікантного смаку додайте часник чи перець чилі.