Так чому мило милиться? Натрієві та калієві солі вищих жирних кислот, що містяться в милі, при розчиненні водою гідролізуються з утворенням кислот та лугів. Луг утворює емульсію з жирами і брудом, що частково розклалися, відокремлюючи їх від поверхні (шкіри).Nov 20, 2018
Через вплив людини, що натирає руки миломплівка захоплює повітря і хлопається, утворюючи сферу. До речі, така форма виходить через те, що тиск повітря, що всередині, зовні міхура рівносильний.
Мило дуже багате такими молекулами-шпильками – такими маленькими ракетами, жадібними до всього, що вкрите жиром. Коли шматок мила труть вологими руками, утворюється емульсія між водою, мильними молекулами-шпильками та частинками бруду.
В основі мила містяться натрієві та калієві солі вищих жирних кислот. В результаті взаємодії з водою вони розпадаються на іони натрію, як усі солі, і на аніони жирних кислот, що забезпечує міцність продукту.