Сутей цай, монгольський чай (монг. сүүтей цай, від сүү – молоко, -тей – афікс "з ким, з чим" і цай – чай, буквально "чай з молоком") – традиційний монгольський напій. Готується із зеленого чаю та молока з додаванням жиру, солі, борошна та рису.
У Росії відомий з кінця XVII століття під назвою «чай богдойський».
Солоний чай з молоком та олією – це характерний напій для багатьох кочових народів, у тому числі і для тибетців. На Тибеті п'ють місцевий зелений чай, Такий як Бо Най, який чудово втамовує спрагу.
Аткен чай – це національний східний напій, який чудово відомий на Тибеті. Готують Аткен чай за спеціальним рецептом, коли в міцно заварений байховий чай додають молоко, каймак і за бажанням міцно солять. Також можна додати перець або інші приправи.